gazetegolbasi.com.tr : Haber, son dakika, ilan, reklam,
HV
10 MAYIS Cuma 12:44

Betül Altınsoy'un Yazar Şair Serap Saylam Şen İle Söyleşisi

Betül Altınsoy'un Yazar Şair Serap Saylam Şen ile Söyleşisi

RÖPORTAJ
Giriş Tarihi : 06-11-2022 21:11
Betül Altınsoy'un Yazar Şair Serap Saylam Şen İle Söyleşisi

Kısaca kendinizden bahseder misiniz ? 

19 Mayıs 1969 da Kaman Kırşehir’de doğdum. Sağlık Bakanlığında çalışıyorum. Asıl mesleğim ebelik ama uzun zamandır. Farklı alanlarda görev aldım. Şu an iletişim alanında çalışmaktayım.

-Şairlik serüveninizin başlama hikayesini öğrenebilir miyiz?

Çocukken ailevi sorunlar yaşadım. Güçlü olmam gerektiğini ve ağlamanın zayıflık olduğunu düşünürdüm. Insanların bana acımasını veya yaşadıklarımı bilmesini istemediğim için paylaşmazdım. Bu nedenle kalem ve kağıtla dertleşmeye başladım. Giderek bu yazılar şiir diline döndü.

 -Yazmak mi yayınlamak mi zor?

Ekonomik şartlar gereği yayınlamak diyebiliriz. İyi yayınevi bulmak önemli. Yazmakta hiç zorlanmadım hatta başlarda demlemiyorsun şiirlerini diye eleştiriler aldım. Şiir bir anda akar kalemden sonra birkaç düzenleme ve yazım hatalarını düzenlerim. Dokunursam o anki duygu yok olacak hissine kapılırım. Birkaç üstadın önerisi ile hece ve cinas denedim. Elbette ki onlarda duyguyu, ölçüyü oturtmak için çalıştım. 

 -Yazmak sizin için ne ifade ediyor?

Yazmak duygusal rahatlama, nefes alma, içsel bir yolculuk benim için. Dilinle ifade edemediğin duyguların daha derinden bir boşluk bulup kısa bir sürede yüzeye çıkması gibi.

 Şiirin hayatınızda nasıl bir yeri var?

Çok küçük yaşlardan beri şiir okumak tutkudur. Ahengi, duygusu içinde kaybolurum. Büyük şairlerin şiirlerinin çoğunu ezberlemiştim gençlik yıllarımda. Kitap okumayı severim ama şiir kitaplarını baştan sona bir kere de okumam. Ruh halime göre elim gider bir şiir kitabına, tek şiir okur ve beni çekmişse içine o şiirde kalırım. 

 -İleriye yönelik projeleriniz nelerdir?

Öykü denemek istiyorum. Şiir dilinden çıkabilirsem. Hayata dair biriktirdiğim hikayeleri öyküleştirmeye çalışacağım. Ayrıca dayım, araştırmacı şair yazar, uzun yıllardır köşe yazarı yerel bir gazete de. Gözlerini kaybettiği için yazılarını kitaplaştıramadı. Onun biyografisini yazarak, yazılarını toplayacağım bir kitap tasarlıyorum. Aslında tek hayalim şiirlerimi kitap haline getirmekti. Anlatsana’yı elime aldığım ilk anda, bu duyguyu tekrar tekrar yaşama isteği doğdu. Şimdi yeni ve farklı şeyler denemek istiyorum. Tabi şiir her zaman benimle olacak.

 

Haber MerkeziHaber Merkezi

YORUMLAR