gazetegolbasi.com.tr : Haber, son dakika, ilan, reklam,
HV
10 MAYIS Cuma 05:15

Hatice Adirnazli'nin Değerli Yazar Serdar Gündüz Röportajı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Yüksek Lisans Felsefe Bölümü Öğrencisi Hatice Adirnazli'nin Değerli Yazar Serdar Gündüz ile edebiyat hakkındaki keyifli sohbeti.

RÖPORTAJ
Giriş Tarihi : 06-11-2022 21:13
Hatice Adirnazli'nin Değerli Yazar Serdar Gündüz Röportajı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Yüksek Lisans Felsefe Bölümü Öğrencisi Hatice Adirnazli'nin Değerli Yazar Serdar Gündüz ile edebiyat hakkındaki keyifli sohbeti.

Öncelikle bizi kırmayıp röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Serdar Gündüz kimdir, özellikle yazarlığa başlama sürecinizden bahseder misiniz?

. Günümüz edebiyat ortamı hakkındaki değerlendirmeniz nasıl?

.En çok etkilendiğiniz ve bizlere önerebileceğiniz  kitaplar hangileridir?

-Hatırladığınız ilk şiir anınız neydi?

-Sözcüklerle yakın bir ilişkiniz olduğunu ne zaman keşfettiniz ?

- Kitabınızın çıkacak olması hayatınızı nasıl etkiledi?

-Son sorum, kimsenin okumaya ağını bilseniz yine de yazar mısınız ?

Serdar gündüz ben  1969 yılında Ankara'da doğdum ve son 3 yıla kadar da Ankara'da ikamet ettim. Ankara Yıldırım Beyazıt Lisesi edebiyat bölümü mezunuyum.

Aslında gerçek anlam da şiir yazmaya ortaokul yıllarımda başladım diyebilirim.Devam eden yıllarda hep karaladım kendimce.

Evet bunları kimsenin okumayacağını bilerek de  olsa yazıyor insan.Bu bir alışkanlık.Bu bir yaşam tarzı.

Ve her yazan ben bir gün iyi bir yazar olacağım diye yazmaya başlamaz bence.Çünkü bu bir meslek değil kişiyle yüreğinin yoldaşlığıdır diye düşünüyorum. Ama tabi ki her şey paylaştıkça güzel.

Beni en çok ortaokul yıllarımda hocamızın okuduğu han duvarları şiiri etkilemişti, ve öğretmenim olmasından gurur ve onur duyduğum Adnan Yücel hocamızın şiir tutkusu. Lisede tanıştığım Adnan hocamızın attığı imza beni daha da itti diyebilirim.

Tabi günümüzde de edebiyat alanında çok değerli isimler var, ben bu gün ismi duyulmamış bir çok yazar arkadaşımızın ileride haklarının teslim edileceğine inananlardanım. Zira ölğmlü olan kişilerdir eserleri yüzyıllar geçse de kalıcı olup geçmişe ışık tutacaktır.

Ben de şu ana kadar yazdıklarımı sırasıyla Gecekondu çocukları, Eksik olma ve Kardeş payı kitaplarımla paylaştım. 4. Kitabımın hazırlığındayım şu an ve şunu söyleyebilirim ki ilk kitabımın heyecanını her kitabımda yaşıyorum.

Haber MerkeziHaber Merkezi

YORUMLAR